Kom i form hemma med hantlar

Vill du komma i form? Då ska du satsa på hantlar. Hantlar hjälper dig att bygga muskler. Kombinationen av muskler och minskat kaloriintag är den bästa och mest effektiva vägen till viktnedgång och för att komma i bättre form.

Egna hantlar i hemmet

Det finns flera fördelar med att ha egna hantlar i hemmet. Först och främst blir träningen av. Du bygger enkelt muskler. Hantlar tar väldigt liten plats och de är billiga. Jämför egna hantlar mot ett gymkort och det finns många fördelar. För många av oss är det största problemet att träna regelbundet. Om du har en eller ett par hantlar i hallen eller vardagsrummet kan du träna armarna medan du väntar på att kaffet ska bli klart, medan du ser på tv eller väntar på att lasagnen i ugnen ska bli klar. Du kommer igång med träningen på en gång och du behöver inte ens byta om. Du väljer mellan fasta och ställbara hantlar. Fasta hantlar har en fast vikt, som 2,5-50 kilo. Ställbara hantlar har lösa delar som gör att du med en hantel kan träna med mellan 10-20 kilo. Det är en smaksak vad du väljer. Har du flera hantlar kan du köpa till ett litet eller stort hantelställ. Du köper dina hantlar på Gorilla Sports som har all utrustning som du behöver för hemmaträningen. Ett bra ställe att surfa in på för att komma i form.

Kom i form

Ett fel som många gör när de vill komma i form är att de spenderar massa tid på att träna konditionen. Den bästa träningen för att gå ner i vikt är att bygga muskler: du ökar förbränningen och kläderna sitter bättre. Du behöver inte vara rädd för att se biffig ut med bara hantlar. Det är naturligtvis viktigt att träna med ökad puls, hjärtat behöver få sin träning, men det är inte den enkla vägen för att komma i form. Du bör kombinera muskler och konditionsträning för att kroppen behöver det, men du behöver inte spendera timmar på ett gym, en motionscykel eller börja löpträna för att kilona ska rasa. Det absolut viktigaste är dock kosten. Det är närt omöjligt att gå ner i vikt genom att bara träna utan att samtidigt lägga om vad du äter. Börja inte banta, utan ät mer grönsaker och protein. Det är många som gått ner i vikt genom att skippa läsk, god smörgås på kvällen och fika till vardags. Det handlar om att skapa en livsstil som du kan leva med.