Rätt utrustning till innebandy

Att spela innebandy är roligt. Men det blir ännu roligare om man har den utrusning som krävs. En del utrustning gör dig till en bättre spelare medan annan helt enkelt är viktig för att du ska vara säker på planen.

Klubba och skor

Innebandy är en relativt billig sport och en bra klubba behöver inte kosta skjortan. Att se till att den känns bra, har lagom vinkel och är lagom lång är minst lika viktigt om inte viktigare än att den till exempel är lite lättare än de andra klubborna. Ett par riktiga innebandyskor kan också vara att rekommendera eftersom de kommer att ge bättre grepp och göra dig snabbare i vändningarna.

Glasögon

Ett par innebandyglasögon är viktigt att ha. Vissa tycker att det är onödigt men det finns allt för många olyckor där människor fått problem med synen på grund av en innebandyboll i ögat. Dessutom gör de att man känner sig riktigt proffsig när man kliver ut på planen och att man kan spela utan att behöva vara rädd för att skada sina ögon. Det finns en anledning till att alla proffs har skyddsglasögon och det bör vara ett måste på alla nivåer.